BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, 8 Mei 2012

Selamat Pengatin Baru ku tujukan buah sahabatku yang sngt ku cintai kerana Allah, Nurul Afidah Mahdom yang bakal melangsungkan pernikahannya dengan rakan kelasku jua, Rahmatul Syukri Haidin...Setelah penat lelah dalam mencari dan terus mencari, akhirnya usaha yang dilakukan tidak sia-sia...Allah pertemukan kalian berdua dalam wadah yang sungguh tidak disangka-sangka...jodoh hanya dalam satu kelas...Maha Besar bukan kuasa Allah, banyak rahsianya yang tidak kita jangkau...Moga kalian berjaya melayari bahtera rumah tangga dengan penuh keamanan...


 

Sungguh kalian telah dipilih awal daripada kami oleh Allah untuk melengkapkan sebahagian daripada agama...Moga berbahagia sehingga ke syurga~


Rabu, 14 Mac 2012

Berbalik kini...

Dulu, masa kecik, mak yg jaga...kini, kita pula jaga mak...

Terkesan saya dgn ayat yg dilontarkan seseorg kepada sepupu saya di hospital seri manjung ptg td...Ibu kepada sepupu saya ( mak sedara saya ) telah selamat menjalani pembedahan membuang ketumbuhan di ususnye ptg semalam...
Alhamdulillah...mlm ni, giliran sepupu
saya pula yang menemani ibunya di hospital...saya melihat begitu payah sekali ibu saudara saya untuk bergerak disebabkan terlalu banyak wayar yang berselirat pada tangan, tubuh dan muka beliau...terfikir juga saya, bagaimana beliau hendak membersihkan tubuh, mengambil wuduk, makan minum dan membuat segala bagai aktiviti dalam keadaan sebegitu...masa inilah, pertolongan org di sekeliling beliau sgt2 diperlukan...

Dan yg paling penting, sokongan daripada keluarga terutama anak2 sgt membantu pesakit khususnya...betullah, ibu kita dahulu boleh menjaga 7 orang anaknya, tak kanla kita yang 7 org ini tak boleh menjaganya??



Kepada sepupuku :

Banyakkanlah bersabar ye...
Ibumu kini nampak semakin segar...
Selamat menjadi anak yang solehah~



Selasa, 13 Mac 2012

:: Sihat Sebelum Datangnya Masa Sakit ::

Bismillahirrahmanirrahim....

Assalamualaikum kpd sahabat2ku sekalian...
InsyaAllah, pagi ini saya n keluarga akn bergerak balik ke kampung di Lumut Perak, ingin melawat ibu saudara yg akan menjalani pembedahan bagi membuang ketumbuhan yang ada di usus beliau...


Semoga segalanya berjalan dengan lancar dengan izinNya....
Doakan :
1) Ibu saudara saya kembali sihat
2) Semoga kami selamat pergi dan selamat kembali

Tidak Allah timpakan sesuatu musibah itu tidak mengikut kemampuannya, melainkan untuk melihat tahap keimanannya dan mengurangkan dosa2 masa silam...

Syafakillah

Isnin, 12 Mac 2012



Album : Nasyeed Underground - Vol.1
Munsyid : MISK
http://liriknasyid.com


Selalu aku berdoa kepada Yang Maha Esa
Moga dikurnia seorang ratu di jiwa
Tempat untuk kuluahkan segala rasa
Perasaan yg tersimpan seribu satu makna

Di kala aku keseorangan
dia penghibur dan jua peneman
hati yg sayu tidak kesepian
duka dan lara tiada keresahan

Ya Allah tidak ku pinta yg menawan
tidak kuharap yg hartawan
bukan jua kerna kedudukan
cuma kudamba insan yang sepadan

Kasihnya sejati bukannya kerna paksaan
biarpun derita yg menjadi rintangan
ketulusannya yg tiada bandingan
tercipta ayu indahnya peribadi insan


Ahad, 11 Mac 2012

Biar diri berjauhan, asal hati diikat nur kecintaan...

Padamu sahabat ku ukir kalam kenangan...

Secebis ingatan membuatkan kita merasai indahnya persaudaraan...




Suka duka, tawa hiba, gembira kecewa adalah asam garam perjuangan...

Dari kejauhan ku pohon moga dirimu diberkati Tuhan...

Bersama kita layari behtera perjuangan...

Dengan bersandarkan kasih sayang dari Tuhan...

Biar diri dihina biar diri terluka...

Asal dapat menabur bakti untuk agama...


Lepas 4, 3 pula yg Datang !!!!

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, setinggi2 kesyukuran ku panjatkan kepada Allah swt kerana masih memberikan nikmat iman dan islam kepadaku serta saudara seislamku yang lain...
Alhamdulillah juga saya ucapkan di atas kesempatan masa yang diberikan olehNya untuk menggerakkan semua hatiku bagi mencoret sedikit perkongsian di blog yang ku kira sudah lama ku tinggalkan...

Kini, tinggal 2 tahun lagi saya bakal menamatkan zaman persediaan untuk menjadi seorang guru sebenar... setelah 5 tahun setengah belajar dan belajar, masa yang memang ku tak nantikan akan tiba...rasa persediaan utk menjadi guru itu 'o'...pelbagai aktiviti institut yang saya dan rakan sertai, namun minat utk menjadi guru tetap tak dapat ku pupuk...

Sepanjang 3 tahun setengah di sini, saya dan rakan selamat menjalani BIG ( bina insan guru = setiap sem ), PBS ( pengalaman berasaskan sekolah = 4 kali
dah )...tapi, kali ni, datang pula perkara besar n penting yang akan saya lalui : PRRAKTIKUM fasa i...praktikum ini merupakan praktikum pertama saya dalam semester 5 ini yang perlu diselesaikan dalam masa sebulan.

Pelbagai persediaan yang saya dan partner ( afidah mahdom = lebiu so much ) buat, antaranya membeli segala bagai barang2 untuk ABM, melawat sekolah yang perlu dihadiri ( SK RElonG je pon ), mencari transport tuk ke sek ( dapatla sebijik pesona dr mak, hehe ) sediakan MOU dengan pelajar nanti n macam2 ag la...

Alhamdulillah, banyak perkara yang hampir selesai...kini, nak sedia fizikal n mental je sblum masuk sekolah tu...tq banyak2 kpd afidah n ust zulquarnain
( pensyarah pembimbing yang akn observe nant, seorang yg sangat baik tp sangat teliti dlm P&P ) krn banyak memberi tips2 brguna untuk saya...semoga Praktikum first ini akan menjadi pemangkin buat saya n sahabat yang lain agar menjadi lebih bersemangat untuk praktikum
fasa ii dan iii akan datang...

:: SeLaMaT BeRPRaKTiKuM KPD SeMua GuRu PeLaTiH PISMP SeM 5 ::



Wanita ibarat epal.....





epal yg x berkualiti amat mudah diperolehi krn ia bergugurn d tnah.....

tp, epal yg x mampu dbeli berada dipuncak.....

Susah dpetik, susah dgapai.....

trkadang epal itu risau, knapalah diriku blum dpetik??



lntas ia merendhkan mrtabatnya & mggugurkn dirinya mnyembah bumi.....

Sdgkan ia sbenarnya tlh Allah jdikan bgitu tinggi mrtbatnya shgga x da siapa yg brani memetiknya.....

Hanya pmuda yg bnr2 hebat shj yg mampu.....




mgkn bkn ddunia, tpi dakhirat kelak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...